Hopp til hovedinnhold

Martin Sofiedal

Martin Sofiedal er en norsk regissør og manusforfatter med forkjærlighet for særegen humor med en touch av Hollywood.

Martin har skrevet og regissert dusinvis av prisbelønnede kortfilmer og sketsjer. Han fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 2014 med fanfilmen «Uncharted: Ambushed», basert på et Playstation-spill. Den ble godt mottatt av utviklerne av spillet og fikk oppmerksomhet fra flere ledende film- og spillmagasiner, inkludert The Hollywood Reporter.

I 2019 spillefilmdebuterte han med «Benjamin Falck & Dødsdolken», hvor han også var manusforfatter. Tre år senere regisserte han science fiction-actionkomedien «Blasted» med Axel Bøyum og Ingrid Bolsø Berdal for Netflix. Filmen er sett av over 15 millioner mennesker.

Martin har filmutdannelse fra Noroff og Westerdals. Han fikk sin start i arbeidslivet som reklamefilmregissør hvor han skrev manus, regisserte og satte sitt unike komiske preg på en rekke reklamefilmer og kampanjer for selskaper som BMW, Deloitte, BaneNor og Byggmakker.

Han har hatt regi på begge sesongene av «Cammo» for NRK.

Martin Sofiedal

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.