Hopp til hovedinnhold

NMD Fordypning: Min kreative metode - Cammo

Serien om den konkursrammede influenseren Cammo som må navigere livet som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom, var lenge en pitch ingen ville ha.

Nå har over 700 000 nordmenn latt seg rive med og sett den første sesongen, sesong to er på trappene, og NRK har inngått opsjonsavtale om nyinnspillinger av serien i fem europeiske territorier. Hva er så den kreative metoden bak seriesuksessen?

Hvordan har serieskaper og hovedrolleinnhaver Caroline Glomnes formet en fortelling om en kvinnelig anti-helt som både utfordrer og underholder, samtidig som den utvider forståelsen av mangfold og inkludering? Hva skal til for å treffe tidsånden slik Caroline har klart med «Cammo»?

Og apropos metode: Hvorfor valgte de Martin Sofiedal på regi? Martin, som tidligere har laget action og splatter, hadde ikke engang snakket med en person med Downs syndrom før prosjektet. Nå er han nominert til Gullrutens fagpris i kategorien «Beste regi drama» i konkurranse med «Makta» og «Krigsseileren»!

I denne sesjonen vil Caroline og Martin bryte ned serien for oss, og gi oss deres metode for å sikre engasjerende historiefortelling fra første anslag.

Tid og sted:

  • torsdag, 14:00–14:40
  • Troldtog, Grieghallen
Skjermbilde 2024 04 03 kl 13 49 00

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.