Hopp til hovedinnhold

Caroline Glomnes

Caroline Glomnes er skuespiller, manusforfatter og serieskaper. Etter endt utdannelse ved Musikkteaterlinjen ved Balettakademien Göteborg har hun jobbet som skuespiller i hele Norden, blant annet ved Det Ny Teater i København, Lorensbergsteatern i Göteborg og Åbo Svenska Teater i Finland. I Norge har hun hatt engasjement ved Nationaltheatret, Kilden Teater og Konserthus og Riksteatret m. fl.

Hun har medvirket i flere TV-serier og var blant annet å se som Birgitte Bugge i TV 2-suksessen «Heksejakt», og i rollen som Anna i «Nissene i Bingen» (TVNorge/Discovery). Hun har vært manusforfatter for serier som «Neste Sommer» (TVNorge/Discovery) og «Fjols til Fjells» (TV 2). I tillegg lager hun også podcasten «Sektpodden» sammen med Andreas Preus Efskin, som er inne i sin niende sesong.

NRK-serien «Cammo» (2023) er Carolines debut som serieskaper og hovedrolleinnehaver, og det er den første serien hvor hun er eneste manusforfatter. Serien har fått mye oppmerksomhet i Norge, men også utenfor landegrensene. «Cammo» vant bl.a. «Special prize» i Seoul International Drama Awards, og var nominert til beste utenlandske kortformat i Festival de la Fiction i La Rochelle.

Caroline Glomnes

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.