Jump to content
Archive: 2022

Dette holder meg våken om natta!

Norge er i kjølvannet av en pandemi som har rystet både økonomi, arbeidsliv og helsevesen og for mange hatt store personlige omkostninger. I Europa raser en fullskala krig ingen trodde var mulig, med tusenvis av døde, byer lagt i ruiner og millioner av kvinner og barn på flukt. Her hjemme har vi det siste året blitt hjelpeløse vitner til at vårt eget parlament angripes digitalt av fremmede makter.

Selv vannkraft-arrogante nordmenn kjenner plutselig stormaktenes energipolitikk på lommeboka når en europeisk strømkrise gjør oss både usikre og sårbare. Praten rundt lunchbordet dreier seg plutselig om at atomkraft kanskje er en energikilde for framtiden - og om en atomkrig er en reel trussel i 2022.

For hva er det egentlig som kan true det velferdssamfunnet vårt? Hvor robust er egentlig det norske samfunnet? Og hva er forutsetningene for at vi, folket, tåler de endringer vi utsettes for? 

Vi har invitert PST-sjef Hans Sverre Sjøvold, Vassdrags- og energidirektør i NVE, Kjetil Lund, Avdelingsdirektør for beredskap i Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet, Astrid Liland og barneombud Inga Bejer Engh for å høre hva som er deres største bekymringer, både innen eget fagområde og for samfunnets sårbarhet generelt.

Vi har kort og godt spurt: Hva holder dere våkne om natta? 


Moderator: Ingunn Solheim, NRK.

Subscribe to our newsletter for program updates, activities, important deadlines and more! By registering, you accept the following privacy terms.