Hopp til hovedinnhold

Dette holder meg våken om natta!

Nyhetsbildet preges av at fullskalakriger raser i Europa og Midtøsten, av klimakrise og geopolitisk uro. Her hjemme kjemper myndigheter en reguleringskamp mot utenlandske teknologigiganter for å hegne om nordmenns person- og adferdsdata, mens dataangrep på både demokratiske institusjoner og private selskaper skjer stadig oftere. 

Legg til en rente som er høyere enn på flere tiår, galopperende strøm- og energipriser og et boligmarked som tilsynelatende lever sitt eget liv.

Og hva med de yngste blant oss? Det er lærermangel på skolene, og en ny rapport viser at norske skoler sliter med å beskytte lærere mot trusler og vold. Samtidig ligger generativ AI-teknologi som både en utopisk og dystopisk sky over skolevesenet, så vel som de de fleste andre områder i samfunnet.

Utgjør disse eller andre faktorer en reell trussel mot velferdssamfunnet vårt? Hvor robust er egentlig det norske samfunnet? Og hva er forutsetningene for at vi, folket, tåler de endringer vi utsettes for? 

Vi har invitert Stortingspresident Masud Gharahkhani, Forbrukerrådets leder, Inger Lise Blyverket, leder i Utdanningsforbundet, Geir Røsvoll og sjefsøkonom ved Prognosesenteret, Nejra Macic for å høre hva som er deres største bekymringer, både innen eget fagområde og for samfunnets sårbarhet generelt. Vi har kort og godt spurt: Hva holder dere våkne om natta? 


Tid og sted:

  • torsdag, 11:00–12:00
  • Dovregubben, Grieghallen
Dette holder meg våken om natta

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.