Hopp til hovedinnhold

Field Productions: På 8000 meter med Kristin Harila

Hva skal til for å dokumentere et prosjekt som tilsynelatende er umulig, foregår på 14 8000-meters-topper, og innebærer høy risiko for alle involverte fra dag én?

Da klatrer Kristin Harila bestemte seg for å bestige alle verdens 8000-meters-topper i løpet av tre måneder, grep produksjonsselskapet Field Productions sjansen, pakket stegjern, tau, isøkser og kamerautstyr, og ble med på eventyret.

Dette er historien om en produksjon som for de fleste av oss virker umulig, og et prosjekt som bokstavelig talt bare består av motbakker. Men det er også historien om hvordan skape spektakulære bilder og dramaturgi midt oppe i beinharde risikovurderinger og ekstreme fysiske bragder av folkene på begge sider av kamera.

Field Productions har tidligere stått bak produksjoner som «Supervention», «Supervention 2» og «Aksel» om Aksel Lund Svindal. I denne sesjonen gir ansvarlig produsent Filip Christensen og fotograf og medregissør Matias Myklebust oss et ærlig innblikk i hvordan man lager ekstremdokumentar. Om oppturene, nedturene, frykten, gleden, usikkerheten, logistikken og de vanvittige historiene som kommer med et slik prosjekt.

 Foto: Tenjen Lama Sherpa

Tid og sted:

  • fredag, 09:00–09:40
  • Klokkeklang, Grieghallen
Field Productions

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.