Hopp til hovedinnhold

Fra Jason Bourne til Andor: Tony Gilroys mange univers

Det måtte en av Hollywoods store manusforfattere til for å gi Star Wars’ serieunivers ny giv, en mørkere undertone, og mer relevans.

Med «Andor» har serieskaper Tony Gilroy klart kunststykket å skape stor begeistring både blant kritikere, serienerder og Star Wars-fans.

For der tidligere varianter av «Star Wars»-fortellingene viste en verden delt inn i gode og onde krefter, utvider «Andor» paletten med en rekke grånyanser. Serien viser oss hvordan man kan utvide og bygge et univers ved å utforske komplekse tema som politisk opprør og maktkamp, idealisme og moralske kvaler. Samtidig er «Andor» i bunn og grunn bare rivende god underholdning.

Og god underholdning, det kan Tony Gilroy! Han har skrevet manus til noen av de mest kritikerroste og prisbelønnede filmene i moderne tid, som den politiske thriller-klassikeren «Michael Clayton». Tony har også skrevet (og senere regissert) «Bourne»-filmfranchisen, og jobbet med filmen som «Andor» er en forløper til, «Rogue One: A Star Wars Story».

Tony er nå i full gang med sesong to av «Andor», og vi gleder oss over at han tar seg en sjelden pause for å komme til Nordiske Mediedager!

Fra scenen vil han dele hvordan man kan utfordre og utvide et eksisterende univers, samt dele sine tanker om utfordringene ved å skrive, forme og skape sesong to av en av de mest etterlengtede TV-seriene akkurat nå.

Ikke gå glipp av denne unike sjansen til å lære fra en av gigantene innen TV og film!

Tid og sted:

  • fredag, 16:00–16:40
  • Peer Gynt, Grieghallen
Andor

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.