Hopp til hovedinnhold

Harald Henden – et liv i krig

VGs prisvinnende fotograf, Harald Henden har i over 30 år dokumentert krig, konflikt, død, naturkatastrofer og menneskelige tragedier over hele verden. Bildene hans er pressehistorie.

Harald har sett diktatorer falle, blitt skutt med gummikule i bakhodet under oppdrag, han har dekket Balkan, Gulfkrigen i 1991, fulgt amerikanske styrkers forberedelser i Irak-krigen i 2003 og ble med de første amerikanske styrkene inn i Bagdad. Harald var også en av flere norske journalister til stede under terrorangrepet på Serena Hotel i Kabul i 2008.

Harald har mottatt mange utmerkelser for sitt kompromissløse arbeid og nylig ble han hedret med Fritt Ord-prisen, som for første gang gikk til en stills-fotograf.

I høst var han i Israel for å dekke krigen mellom Hamas og Israel da han merket symptomene. Noe var veldig galt... Harald har uhelbredelig kreft.

Vi er enormt glade for at Norges mest erfarne krigsfotograf kommer til Mediedagene. Harald møter kollega Anders Giæver for å snakke om drivkraft, livet - og en helt enestestående karriere!

Tid og sted:

  • torsdag, 15:00–15:40
  • Klokkeklang, Grieghallen

Medvirkende

Harald Henden

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.