Hopp til hovedinnhold

Hva nå, USA? Brian Stelter om amerikanske medier, Trump og valgkampen

Falske nyheter og falsk balanse, hat og trusler mot journalister, beskyldninger om autoritære trekk og demensdiagnoser, kompliserte rettssaker, unøyaktige meningsmålinger og et folk som i mindre og mindre grad stoler på nyhetene. Hvor godt rustet er egentlig amerikanske medier og sosiale medieplattformer til å håndtere årets valgkamp?

Blir 2024-valgkampen en repetisjon av 2016 og 2020 eller har amerikanske medier lært hvordan de skal dekke en presidentkandidat som ikke bryr seg om sannheten og gjør pressen til fiende nummer én?

Hvem er de viktigste medieaktørene i denne valgkampen og finnes det overhodet et amerikansk leirbål lengre?

Brian Stelter er en av USAs mest erfarne journalister i krysningen av medier og politikk, og i denne sesjonen tar han oss med dypt inn i det amerikanske medielandskapet. Hvordan jobber de viktigste aktørene nå og hva er de største journalistiske utfordringene når landet på ny girer opp til en skjellsettende presidentvalgkamp?

Stelter ledet CNN’s mediepolitiske program «Reliable Sources» i en årrekke. I dag er han mediekommentator for Vanity Fair og programleder for bladets egen mediepodkast «Inside The Hive». Han ga nylig ut en kritikerrost bok om hvordan FOX News bidro til å hjelpe Trump spre løgnen om at han var den rettmessige vinneren av 2020-valget.

Tid og sted:

  • fredag, 14:00–14:40
  • Peer Gynt, Grieghallen

Medvirkende

Untitled 2

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.