Hopp til hovedinnhold
Arkiv: 2023

Lær av USAs beste podkastprodusenter!

  • NMD Masterclass

Obs: Masterclass er utsolgt! 

Bli med når produsentene bak noen av vår tids største internasjonale podkastsuksesser deler av sin kunnskap om storytelling og lydproduksjon.

Superprodusentene Andy Mills og Matthew Boll står bak podkastfenomen som «The Daily», «Rabbit Hole», «Conviction: American Panic» og «The Witch Trials of J.K. Rowling». Etter å ha tatt Nordiske Mediedager og Bergen med storm i vår, kommer de nå til Oslo for å holde en dyptpløyende firetimers masterclass, spesialsydd for alle som jobber med å utvikle og produsere podkast.

I masterclassen vil Boll og Mills utforske hva som skal til for å utvikle vellykkede lydfortellinger: Fra episodedramaturgi til tips om hvordan gjøre fengslende intervjuer og sikre spennende opptak ute i felten. De vil også bruke egne erfaringer – både hva de har lykkes med og hva som ikke har fungert – for å diskutere suksesskriterier ved god historiefortelling.

Enten du er i startgropen eller en erfaren podkaster vil denne dagen gi deg nyttige verktøy og innsikt du kan ta med deg videre i podkastjobben. 

Dette vil de snakke om:

1. Det store bildet - Hva trenger jeg for å lage en god podkast?

Her lærer du deg å stille de viktigste spørsmålene før du går i gang: Hva ønsker jeg å skape? Hva handler podkasten min egentlig om? Hvordan ønsker jeg at podden min skal høres ut når folk trykker «play»? Hva er det som gjør min historie ideell for lydmediet?

2. Hva er «good tape» og hvordan sikrer du deg den?

Lær essensielle byggesteiner for å lage en vellykket podkast, inkludert spennende feltopptak, aktive intervjuspørsmål og en godt planlagt dramaturgi.

3. De beste verktøyene for lydfortelling

Gjør lydmediets fordeler til dine! Lær om ulike produksjonsteknikker og manusbruk som gir historiene dine viktig bevegelse og tempo - enten det er til en nyhetspodkast, ren underholdning eller en undersøkende dokumentarserie.

4. «Best practices» - fra prosess til innovasjon

Boll og Mills deler uvurderlige tips og triks som har hjulpet dem i deres virke det siste tiåret: fra hvordan du organiserer dine ideer og lydfiler til hvordan du bekjemper dine egne politiske bias, og hvordan du unngår å stagnere i egne kreative metoder.

Praktisk informasjon:

🗓 Dato: 27. oktober
🕛 Tid: 11:30 - 16:00
💰Pris: 3.350,-
📍Sted: Vega Scene, Oslo

Meld deg på her: https://nordiske-mediedager.ho... (Utsolgt!)

Program:

11:30 – 12:00 Registering, kaffe og en matbit

12:00 – 16:00 Masterclass delt opp i fire sesjoner med Q&A og gode muligheter for faglig utveksling.

16:00 - Etterpå kan du bli igjen for en fredagsskål og mingling i baren på Vega med gode pod-kolleger og kursholderne!

Tid og sted:

  • fredag, 11:30–16:00
  • Vega Scene, Oslo
Liggende

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.