Hopp til hovedinnhold
Arkiv: 2023

The Witch Trials of J.K. Rowling: Brennbar journalistikk

Tidligere i år kom podkasten der Harry Potter-forfatter J. K. Rowling endelig uttalte seg om kontroversene rundt hennes standpunkter i den krevende transdebatten. Mange journalister hadde prøvd, men den som til slutt fikk innpass hos henne, var Megan Phelps-Roper, tidligere medlem av den kristenfundamentalistiske sekten Westboro Baptist Church. Etter at hun brøt med menigheten og sin egen familie, også kalt “the most hated family in America”, har Phelps-Roper skrevet boken «Unfollow» og holdt en rekke foredrag og en TED-talk om opplevelsen.

Men podkasten handler om noe mer enn Rowling og hennes holdninger. Gjennom intervjuene med Rowling og hennes kritikere forsøker Phelps-Roper noe så sjeldent som å søke nyansene, finne felles forståelse, og vise hvordan man kan komme motparten i møte på områder som har vist seg å være svært polariserende.

Men: Er det mulig å lage balansert journalistikk på temaer som trans og kjønn uten å bidra til en allerede polarisert debatt? Synes hun selv at hun har fått det til, eller har kritikerne rett i at dette er en ukritisk samtale som ikke bidrar til forståelse og forsoning? Hvordan har hun jobbet med kildene? Og hvor mye har hennes egen bakgrunn og erfaringer påvirket henne i arbeidet?

Megan Phelps-Roper kommer til Nordiske Mediedager sammen med produsent Andy Mills, for å fortelle oss hvordan de har jobbet med et av de mest brennbare temaene i vår tid.

Tid og sted:

  • tor. 14:00 – tir. 14:40
  • Peer Gynt, Grieghallen
Witch

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.