Hopp til hovedinnhold
Arkiv: 2023

NMD Fordypning: Norge er en klimaskeptisk nasjon. Er det medienes skyld?

Norge er blant de mest klimaskeptiske landene i Europa. I flere undersøkelser avviser én av fire nordmenn at menneskelig aktivitet er hovedårsaken til klimaendringene. Dét er en større andel enn i Polen, Italia og Storbritannia. Det er gåtefullt at klimaskepsis er langt mer utbredt i Norge enn i Storbritannia og Polen. Vi kan jevnlig smykke oss med å ha verdens frieste presse, en høyt utdannet befolkning og et av klodens mest demokratiske politiske systemer.

En del av løsningen på denne gåten kan ligge i norske mediers klimadekning. Vi er nordmenns viktigste kilde til fakta om klima. Men hvordan skriver vi egentlig om klimaendringene? Har vi fokus på de rette temaene? Kan vi klandres for å ikke gjøre vår tids kanskje mest sentrale vitenskapelige funn tilgjengelige nok for allmennheten?

For å finne ut av det har Faktisk.no, sammen med OsloMet, brukt kunstig intelligens for å granske norske mediers klimadekning. Funnene er ikke bare flatterende. I dette foredraget forteller Morten Langfeldt Dahlback, utviklingssjef i Faktisk.no og leder for klimaprosjektet, om hva de har funnet ut, hvordan de har gått frem – og om hvordan mediene kan dekke klimaendringene bedre i fremtiden.

Tid og sted:

  • torsdag, 15:00–15:40
  • Troldtog, Grieghallen
Klima

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.