Hopp til hovedinnhold

«Praying for Armageddon»: Med gud som våpen

Dokumentarfilmen «Praying for Armageddon» har fått stor internasjonal oppmerksomhet. Filmen tegner et urovekkende bilde av hvor stor innflytelse USAs kristenfundamentalister har på amerikansk politikk i dag. Med det amerikanske valget på trappene, og de siste månedenes brutale krig i Gaza er filmen dessverre uhyggelig aktuell.

Dokumentaren følger en gruppe amerikanske evangelikale kristne som lengter etter verdens undergang. Målet er at deres betydelige økonomiske støtte til Israels okkupasjon av palestinske områder vil framskynde en blodig krig som ender med apokalypse. Ifølge deres tro vil Jesus da vende tilbake og utrydde de vantro.

Regissør Tonje Hessen Schei har jobbet med filmen i over åtte år, og kommer til NMD for å gi oss innblikk i den omfattende prosessen. Hvordan det har vært å jobbe med en så brennbar tematikk? Hvordan hun har lykkes i å komme tett på og få unik tilgang til grasrot-evangelister, mektige religiøse ledere, samt republikanske medlemmer av den amerikanske Kongressen? Og hvilke trusler og reaksjoner har kommet i etterkant.

Tid og sted:

  • fredag, 15:00–15:40
  • Klokkeklang, Grieghallen
Praying

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.