Hopp til hovedinnhold
Arkiv: 2023

Status USA: Veien fram mot valget 2024

Han har vært aktiv i republikansk politikk siden Reagan-æraen på 80-tallet, var taleskriver og spesialrådgiver for president George W. Bush, og er hjernen bak den famøse frasen «axis of evil». Memoarene hans fra tiden i Bush-administrasjonen, «The Right Man», ble en New York Times bestselger, og og det samme skjedde med boka «Trumpocracy: The Corruption of the American Republic» (2018). Nå er han ute med «Trumpocalypse: Restoring American Democracy». Staff writer i The Atlantic, David Frum har fulgt makten og spillet på innsiden i Washington tettere og lengre enn de fleste - i hele sitt voksne liv.

Nå kommer han til Nordiske Mediedager for å snakke om det republikanske partiet - fra George W. Bush til Donald Trump. Hvilket ansvar har republikanere, som han selv, for fenomenet Trump? Hvilken innvirkning vil kulturkrigen som pågår i amerikansk offentlighet, ha for valgkampen? Kan Trump vinne igjen og hvem blir i så fall hans motstander, internt i partiet og hos demokratene? Hva er medias rolle i en sterkt polarisert nasjon, kort og godt: Hvordan blir veien frem mot presidentvalget i 2024?

David Frum møter Hilde Restad, førsteamanuensis og forfatter av boken «Det amerikanske paradokset» til en samtale om USA, valgkampen og hva vi kan ha i vente.

Tid og sted:

  • torsdag, 15:00–15:40
  • Peer Gynt, Grieghallen

Medvirkende

Usa

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.