Hopp til hovedinnhold
Arkiv: 2019

Steve Bannon: Hva vil han?

Steve Bannon omtales som en av de mest innflytelsesrike personene i vår tid, og har vært med på å endre det politiske landskapet i USA. Han utviklet det høyrepopulistiske Breitbart News fra å være et ukjent nisjenettsted, til å utfordre de store, etablerte mediene.

Han var ideologen og valgkampstrategen som fikk Donald Trump valgt, noe verken opposisjonen eller mediene anså sannsynlig, og ble rådgiveren som forfektet nasjonalistisk populisme fra Det hvite hus.

Populismen er fremtiden, mener Bannon, som også er grunnlegger av den amerikanske organisasjonen Citizens of the American Republic. Nå jobber han for å fremme Europas høyrepopulistiske partier gjennom den Brüssel-baserte organisasjonen The Movement.

Hva er målet til Steve Bannon? Hva ønsker han å oppnå i Europa? Hva tror han om valgkampen i USA i 2020? Og hvordan ser han på medias rolle i alt dette? Hvorfor mener Trump mediene er «the enemy of the people» og hvorfor omtaler Bannon oss konsekvent som «the opposition party»? Og i hvilken grad lar mediene seg bruke?

Dette er noen av spørsmålene vi ønsker å få svar på under Nordiske Mediedager, der Steve Bannon skal intervjues av Aftenpostens USA-korrespondent Christina Pletten.

Medvirkende

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.