Hopp til hovedinnhold

«20 Days in Mariupol»: Oscar-vinnende dokumentar fra krigens første dager

De ukrainske journalistene Mstyslav Chernov og Evgeniy Maloletka er på jobb for å dekke Russlands fullskala invasjon for Associated Press, da de blir fanget i den beleirede byen Mariupol. 

Som de siste internasjonale journalistene igjen i byen, dokumenterer de krigens grusomheter og sender ut materiale som senere blir definerende bilder av krigens første uker: Døende barn, massegraver og bombingen av et sykehus. 

Opplevelsene ble senere til dokumentarfilmen «20 Days in Mariupol», Chernovs første langfilm. Filmen har vunnet en rekke prestisjetunge priser, blant annet en Pulitzer, «Publikumsprisen» på filmfestivalen Sundance og «Beste dokumentar» under BAFTA. De stakk også av med en velfortjent OSCAR for «Beste dokumentar»!

Chernov og Maloletka kommer til Nordiske Mediedager for å fortelle om sine opplevelser i Mariupol og i krigsårene etterpå, hvordan det er å dekke krig i eget land, og ikke minst viktigheten av å holde fokus på Ukraina, når andre kriger preget nyhetsbildet.

Dokumentaren ligger tilgjengelig på NRK TV. 

Tid og sted:

  • torsdag, 10:00–10:40
  • Peer Gynt, Grieghallen
20 days mariupol bpl 2

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.