Hopp til hovedinnhold
Arkiv: 2023

Den tynne blå linjen - beinhard realisme som engasjerende TV-drama

Elsket av publikum, og elsket av politiet selv. Den tynne blå linjen er kanskje tidendes modigste samtidsdrama. Med Malmø som ramme, skildrer serien de umulige dilemmaene politiet står i med en troverdighet vi ikke har sett maken til før.

Serien har fått mye ros for sin realistiske fremstilling av hvordan politiet jobber, og for hvordan serien skildrer store samfunnsmessige problemer i et flerkulturelt Sverige. Her finnes ingen rene helter eller skurker, men hele mennesker som med alle sine feil og mangler prøver å finne sin plass i det svenske «samhället». Med eskalerende gjengkrig, og stadig nye skyteepisoder i Stockholm er serien dessverre skremmende aktuell.

Til Mediedagene kommer serieskaper og manusforfatter Cilla Jackert, skuespiller Per Lasson, (politisjefen «Jesse») sammen med Linus Uppström fra Malmøpolitiet. Vi får innblikk i hvordan teamet bak produksjonen har samarbeidet med politiet, og hvordan skuespillerne har jobbet for å gå inn i rollen med troverdighet. 

Hvordan har serien påvirket folks syn på politiet? Og hva har serien hatt å si for politiet i sitt daglige virke? Og ikke minst: Hvordan kan fiksjon brukes for å si noe om samfunnet vi lever i på en nær og troverdig måte, og samtidig være et drivende godt tv-drama? Vi har satt Mona B. Riise på saken!

Tid og sted:

  • torsdag, 11:00–12:00
  • Peer Gynt, Grieghallen
Frame 38

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.