Hopp til hovedinnhold

Haaretz - kritisk journalistikk mot egen regjering i krig 

Dagen etter Hamas' blodige angrep på Israel den 7. oktober, ga avisen Haaretz statsminister Benjamin Netanyahu ansvaret for mangelfull beredskap, noe ofrene for angrepet måtte betale prisen for.

I den brutale krigen i Gaza som fulgte, har Israels eldste avis fortsatt sin kritiske journalistikk mot regjeringen. Det har ført til at landets kommunikasjonsminister gikk ut med ønske om å straffe Haaretz fordi den, ifølge ham, «saboterte Israel i krigstid» og var et «provoserende talerør for Israels fiender.»

Hvordan er det å drive kritisk journalistikk mot egen regjering når landet ditt er i krig? Hvilke reaksjoner får Haaretz fra israelske lesere og sitt internasjonale publikum for sin redaksjonelle linje? Og i hvilken grad påvirker internasjonal mediedekning den offentlige debatten i landet? 

Sjefredaktør for Haaretz English, Esther Solomon, kommer til Nordiske Mediedager for å fortelle om utfordringene avisen står i - og hvilke tanker hun gjør seg om hva som kommer etter krigen. Samtalen ledes av Trine Eilertsen, sjefredaktør i Aftenposten.

Tid og sted:

  • fredag, 09:00–09:40
  • Peer Gynt, Grieghallen

Medvirkende

Haaretz

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.