Hopp til hovedinnhold

«Makta»: På innsiden av årets norske seriesnakkis

«Reiulf Steen» var det mest googlede navnet i Norge i 2023 og politiske redaktører har skrevet kommentarer over en lav sko. Anmeldere og vanlige folk har kranglet om det var riktig at Einar Førde spilles av en skuespiller med østlandsdialekt og melaninrik hud eller ei. Pensjonerte politikere har blitt hentet frem og invitert inn i podkaster og TV-studio for å mimre om gamle dager. Terningkastene har bikket yatzy i seksere og seertallene har fått selv sindige NRK-analytikere til å smile.

Aldri før har vel én og samme TV-serie klart å engasjere seerne, kommentatorer, politikere, anmeldere og serienerder like sterkt som NRKs «Makta» har gjort. Så hva er det med denne serien, med manuset, regien, skuespillerne, scenografien, rekvisittene og alt det andre i Makta-universet som fenger oss slik? 

I denne sesjonen åpner serieskaperne Johan Fasting, Kristin Grue og Silje Storstein opp om hele «Makta»-prosessen, fra idé til manus, casting og filming, om vanskelige valg og kvaler underveis, og om hvordan de egentlig har forholdt seg til virkeligheten.

Tid og sted:

  • fredag, 11:00–12:00
  • Peer Gynt, Grieghallen
Makta 2

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.