Hopp til hovedinnhold
Arkiv: 2023

The Last of Us: Årets store serieopplevelse!

En serieversjon av et av tidenes beste dataspill? Hvordan er det mulig? Elsket av kritikere og fansen: HBO-serien The Last of Us har mesterlig vist at det går an. Og kanskje er det fordi det i bunnen av dataspillet fra 2013, ligger en grunngod historie. Serieskaperne Craig Mazin (Chernobyl) og Neil Druckmann (Last of Us-video game) har skapt et dypt menneskelig drama som beveger seg langt forbi postapokalyptisk dommedag og zombier. Det er engasjerende karakterer, emosjonell dybde, spenning og masse action. Og så kom episode 3! Bill og Frank: Kanskje en av de vakreste kjærlighetshistoriene noensinne fortalt på en skjerm.

Til NMD kommer Timothy Good som har klippet hele serien. Timothy har bakgrunn som produsent, regissør og klipper og skal snakke om dette helt spesielle arbeidet, fra dataspill til tv-drama. Om komplekse karakterer, dramaturgi, et fragmentert univers og om seriens eksistensielle temaer. Hvilke mange valg har Timothy og serieskaperne måttet ta for å omforme et actioneventyr av et dataspill til å bli en av årets desidert beste TV-serier? Dette, folkens, gleder vi oss til!

Tid og sted:

  • fredag, 14:00–14:40
  • Peer Gynt, Grieghallen
Lastof

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.